Blog

  • iOS wordpress-shortcut

    Jag har länge haft ambitionen att lösgöra mig från Instagram eftersom meta bara blir läskigare. Tanken har varit att fortfarande passivt publicera på Instagram, men det som min primära kanal utan låta hemsidan sköta publiceringen. Men enkelheten att publicera direkt från Lightroom Mobile eller bild-appen och det osmidiga med att WordPress/Jetpacks egna appar kräver en koppling till wordpress.com har gjort att jag tvekat. Jag vill inte vara bunden till någon extern tjänst för att publicera enkelt på hemsidan. Efter att övergått till jetpack-appen i snart två veckor började jag bli blockerad från flera webbplatser inklusive min egen hemsida. Det visade sig att appen är kodad så att min ip-adress fastnar i Loopias blacklist.

    Efter lite undersökningar så har jag insett att iOS egna genvägar är den enklaste och bästa lösningen. Genom REST-anrop kan jag nu publicera inlägg med flera bilder och utvald bild med den vanliga delningsmenyn från valfri foto-app.

    Jag delar genvägen här så att även andra kan dra nytta av den och utveckla den vidare.


  • Tårta och mumier.

    Tårta och mumier.

    Tårta och mumier.

    Tårta och mumier.

  • Luke Perry 1966-2019

    En sann inspirationskälla har gått ur tiden. Här kommer en gammal Nidit-låt till minnet av Luke Perry (1966-2019).


  • Det färdiga köket

    Så blev då köket till slut klart. Jag måste nog medge att jag blev nöjd och ganska stolt över resultatet. Innan jag visade det för dottern la jag dit alla köksprylar och satte dit en stång för upphängning av husgeråd som jag sågade till av tv-antennen jag tog ner från taket. De mesta av prylarna i köket kommer annars från Ikea. Jag gillar att de ser ut som riktiga saker och inte har massor loggor eller fånig text på. Vi införskaffade ett bak-set i efterhand, och som tur var passade plåten perfekt i ugnen. Jag har även klippt till pannkakor av filttyg som passar i stekpannan. Min faster virkade fina hyllband som passar finfint. Nu blir vi ofta bjudna på fika i barnrummet.


  • Barnkök

    Inspirerad av vännerna på Lundagård bestämde jag mig för att bygga ett kök åt barnen. Viss erfarenhet hade jag ju från köksbygget i Nybondas. Jag hade en del panel från bastu-renoveringen över och lite överblivna mdf-skivor. Så ambitionen var att det skulle byggas av restmaterial, men jag tror inte att resultatet blev billigare än att köpa färdigt. Men personligare blev det i alla fall och jag hade roligt när jag gjorde det. Tanken var att det skulle vara färdigt till januari när barn nummer två var beräknad så storasyster skulle få något extra roligt när hon inte fick samma uppmärksamhet. Den planen sprack. I mars var sista målningen klar och köket bars upp från källaren till barnrummet. Fler bilder från det färdiga köket kommer i ett senare inlägg.


  • PV7 Streeview

    Jag hittade lite bilder på Eniro och Hitta där man kan se hur framsidan hade ett staket förr. Intressant när street view blir historiska dokument.


  • Ingrid

    Det blev en till dotter som heter Ingrid. Allt gick bra och storasyster är väldigt stolt och Valter är nyfiken.


  • PV7

    Vi har flyttat. Ja, det var ett tag sen. Men nu bor vi i alla fall i ett radhus från 1946 av typ XVI. Bilderna är från mäklaren och är ”något förskönande” och huset är i stort behov av upprustning. Det är en hel del att göra, men vi tar det i maklig takt.


  • Afton i Amsterdam

    Varm vårkväll i slutet av maj, slingrande kanaler och kall öl.


  • Amsterdam

    Slutet av maj 2016. Sommaren är på väg. Barnvakt. Några dagar ledigt och flyg till Amsterdam. Bara driva omkring, gå museer och äta gott.


  • Kuddnäs

    I slutet av sommaren anordnades ett byggnadsvårdsevenemang på Zacharias Topelius Kuddnäs i anslutning till Nykarlebyveckan. Det var flera intressanta föreläsningar och salen var fylld till bredden. Det hela avslutades med en rundtur i och omkring huset som är mitt i en totalrenovering. Syllstockarna är rötskadade och rappningen dålig, mycket beroende på tidigare reparationer som inte gjorts byggnadsvårdsmässigt utan med moderna metoder som inte passar sig i gamla stockhus.


  • Detaljer i köket

    Det av sommarens projekt som syns mest är nog det i köket. Köket blev ju i stora dra klart förra sommaren, men en hel del små och stora saker fattas fortfarande. (mer …)