iOS wordpress-shortcut

Jag har länge haft ambitionen att lösgöra mig från Instagram eftersom meta bara blir läskigare. Tanken har varit att fortfarande passivt publicera på Instagram, men det som min primära kanal utan låta hemsidan sköta publiceringen. Men enkelheten att publicera direkt från Lightroom Mobile eller bild-appen och det osmidiga med att WordPress/Jetpacks egna appar kräver en koppling till wordpress.com har gjort att jag tvekat. Jag vill inte vara bunden till någon extern tjänst för att publicera enkelt på hemsidan. Efter att övergått till jetpack-appen i snart två veckor började jag bli blockerad från flera webbplatser inklusive min egen hemsida. Det visade sig att appen är kodad så att min ip-adress fastnar i Loopias blacklist.

Efter lite undersökningar så har jag insett att iOS egna genvägar är den enklaste och bästa lösningen. Genom REST-anrop kan jag nu publicera inlägg med flera bilder och utvald bild med den vanliga delningsmenyn från valfri foto-app.

Jag delar genvägen här så att även andra kan dra nytta av den och utveckla den vidare.


i