Detaljer i köket

Det av sommarens projekt som syns mest är nog det i köket. Köket blev ju i stora dra klart förra sommaren, men en hel del små och stora saker fattas fortfarande.

I och med att dottern har blivit större så behöver hon ett eget rum för att vi ska kunna ha kvällarna själva. Soffan vi använt som sängstomme tar ganska mycket plats i förhållande till sängytan. Därmed åkte den ut i köket och blev kökssoffa och vi skaffade en mindre dubbelsäng till vardagsrummet och Selmas kammare blev barnkammare.

Fönster- och dörrfodren blev skrapade med hjälp av en speedheater och målade med linoljefärg. De skruvades sedan upp och hålen samt skarvarna mellan karm och foder, som uppstår av masoniten och panelen, jämnades ut med spackel och slipades.

Listen ovanför bröstningen blev inköpt, målad kom även den på plats. Jag skruvade fast den och spacklade över skruvhålen eftersom väggen är så böjd att spikarna drar sig. Det var fler små lister som blev målade och sattes upp, små saker som gör stor skillnad. Under hösten har svärmor målat ett extra varv, något som är svårt med en tvååring som springer och tar i allt i köket. Det är en hel del kvar än, men vi är på god väg.


i

, ,

Kommentarer

Lämna ett svar