Fristadsbyxa

Jag har tröttnat lite på att ha trasiga kläder när jag arbetar. Det har varit jättebra när man målar och den smutsiga typen av arbete, men när man ska bygga så är det skönt att ha lite fickor och fickor som inte har hål i sig. Så igår tog jag mig till den lokala järnhandeln i Nyköping för att införskaffa mig ett par snickarbyxor.

Den välsorterade handeln hade dock få byxor i min storlek. De flesta var på tok för stora då min kroppsform inte stämmer överens med gemene byggarbetares. Det fattas muskler och mage för att byxorna ska sitta bra och det gäller framförallt hängselvarianten som jag var ute efter. Så till slut valde jag en variant från Fristad utan hängslen som satt förhållandevis bra. Den hängsellösa byxan var så här i efterhand ett bra val då de främst kommer att användas den varma årstiden och bröstfickor och hög rygg värmer. Byxorna invigdes med en häckklippning åt föräldrarna och får betyget väl godkända, men en storlek mindre skulle nog sitta bättre då de töjt sig lite i midjan. Det får jag lösa med en livrem. Nu är det inte många dagar innan de kommer till användning vid arbetet på Nybondas.


Kommentarer

Lämna ett svar