Över för denna gång

Norr köket ska få ett golv
Norr köket ska få ett golv

Då var det över för denna gång. En helg av renovering lider mot sitt slut och resan tillbaka mot Stockholm är påbörjad. Vi har hunnit med det vi tänkt, det vill säga kittat de fönster som var viktigast och börjat göra södra kammaren beboelig. Svärmor kommer att måla fönstren under hösten så vi räknar med att de sitter i till vintern.

Det vi inte hade planerat just nu är att vi måste göra något åt golvet i norra ändan. Det är golvbjälkarna som måste bytas ut samt något stock i väggen. Det är så pass stort projekt att vi är tvungna att anlita någon för att utföra arbetet, vilket passar bra när lågsäsongen för entreprenörerna börjar.

Så idag tömde vi norra kammaren på lister möbler och skräp så att den är tom. Under hösten kommer regelväggen mellan norra kammaren och norra köket rivas och golvbrädorna i norra kammaren plockas bort. De som inte är ruttna kommer vi att försöka återanvända antingen i ett mindre rum eller lägga tillbaka. Men det blir nog snyggare att ha samma typ av golv i hela rummet, så det blir nog vindsgolv av dem. När sedan bjälkarna är bytta lägger vi ett provisoriskt golv av materialet från byggnadställningarna så vi i alla fall kan gå på det. Jag tänker att det sedan ska bli ett kilsågat golv när vi kommer till renoveringen av de rummen. Det är skönt att ha svärföräldrarna som fortsätter med arbetet och kan övervaka projektet när vi är borta.

I jul när vi kommer tillbaka får vi se om uppvärmningen med plåtkakelugnen fungerar som den ska. Då ska vi nämligen tapetsera och sen sova där i två veckor. Det kommer att bli spännande.


i

, ,

Kommentarer

Lämna ett svar