Kvällsarbete och dagarbete

Igår, fredag, var jag inte ledig. Jag jobbade på distans och inte mina vanliga timmar. För att kunna arbeta på huset så använde jag dagen till renovering och blev således tvungen att använda kvällen för att tjäna pengar till brödfödan. Det som skrämmer mig är att när jag sitter där klockan 22 (21 svensk tid) en fredagskväll och skickar e-post så får jag svar inom 10 minuter av två olika kunder. Har inte folk något bättre för sig fredagskvällar, eller skjuter de också på sin arbetsdag för att kunna renovera hus?

Idag har vi i alla fall fortsatt med att kitta fönster, men fick ett litet bakslag när vi skulle reparera trasiga rutor. En ruta gick fint, men det sista fönstret har krånglat. Vi har haft sönder ett par glas och det är en lång process att ta fram dem eftersom vi återanvänder gamla rutor som finns på lager. Först ska det tas fram ur förrådet, sen ska det gamla kittet och stiften tas bort så rutan kan friläggas för att slutligen skäras till och sättas fast i rätt båge. De ömtåliga rutorna kan spricka i vilken del av processen som helst.

De flesta av masonitskivorna har vi dock fått upp. De ojämna väggarna har fått behålla det mesta av sin särart i och med böjligheten i masoniten. Charmigt, men svårt att få snyggt. I morgon fortsätter renoveringen och till kvällen far vi tillbaka till Sthlm.


i

, ,

Kommentarer

Lämna ett svar