Boden som står vid södra kvisten har varit ett frågetecken länge. Första tanken var att sälja den för att få pengar till renoveringen. Den är fin och är förmodligen äldre än huset, så det skulle i sig vara synd, men det känns som om den tar en del ljus som skulle behöva komma in i köket. I och med att vi endast köpte huset och vi arrenderar tomten så föll det alternativet bort, vilket är tur. Så nu är det svärföräldrarna som äger uthuset. Så planen blev istället att flytta det till ”gamlastugan” där den skulle stå där fähuset en gång stått. Då det istället behövs ett garage där så uteslöts även den planen. Det skulle även bli mycket arbete med att flytta den, även om det skulle gå att göra i ett stycke. Nästa plan var att flytta den tvärs över vägen och ställa den bredvid bastun eller där bastun står. Men så kom det sig så att bastun ska rivas. Den är i dåligt skick, inte så bra byggd och platsen ska användas till en liten stuga och så vi får grannar. Det ska bli skoj. 😀

Under de snart två år vi haft huset så har taket, som består av samma slags betongpannor som var på vårt hus, blivit allt sämre. Det skulle inte dröja länge förrän det blev akut då delar redan börjat ge sig. Min tanke var då att ta det korrugerade plåten från bastun och lägga tillfälligt på uthuset så håller det i ett par år till. Men efter konsultation med Tom och diskussion med svärfar så har vi kommit fram till att istället för att flytta och lägga tillfälligt tak så får det stå kvar där det står och så lägger vi spåntak av kyrkspån på. Det kommer se mycket bättre ut och ge en fin gårdsbild. Så när vi rev ställningarna från vårt hus passade vi på att sätta upp dem runt boden och återanvända virket. Under höst/vår kommer sedan svärfar riva det gamla taket, laga ruttna takstolar och åsar. Därefter läggs ett nytt fint tjärat spåntak på. Det kommer att bli fint det.