Bakning

  • Kaffe 2014

    Kakkalas 2014
    Kaffekalas 2014

    Då var det dags igen. Årets kakkalas. I år fyller jag 34 och det blir det sjunde kaffe/kakkalaset i rad. Jag är klar med sex sorter och ska baka den sista i morgon. Inbjudan kommer skickas ut till väl valda individer inom kort.

    Kaffe 2008

    Kaffe 2009

    Kaffe 2011

    Kaffe 2012


  • Pepparkakshus 2013

    i år blev det samma tema på pepparkakshuset som förra året. Det vill säga att det blev vårt hus Nybondas  i Jeppo. Något mindre pepparkakshus än förra året, men det gjorde det inte lättare.


  • Surdegsworkshop

    Manfred Enoksson berättar om surdeg
    Manfred Enoksson berättar om surdeg

    I kväll var jag på workshop i Saltå Kvarns butik på Renstiernas Gata. Temat för aftonen var surdegsbröd, ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. (mer …)


  • Pepparkakshuset

    Det färdiga huset
    Det färdiga huset

    Årets pepparkakshus är en modell av vårt hus i Finland, dock inte skalenlig. Degen är ur Jan Hedhs 277 sorters kakor. Till fönster har jag kokat karamell med recept från bakemyday.se. För att undvika spill använde jag mallarna som skydd när jag fyllde fönsterhålen med karamell. Det visade sig vara en hit. Sen dekorerade jag fönster innan jag monterade huset eftersom det är lite finlir med det. Övrig dekoration gjorde jag efter. Jag tillsatt extra mycket florsocker till kristyren för att den inte skulle rinna.


  • Kaffe 2012

    Årets kaffekalas är på temat K. Det kommer därför börjar de sju sorters kakorna på bokstaven K allihop. Till det kommer det att serveras kaffe (som vanligt) och kanske en konjak.


  • Kaffe 2011

    Soon it’s time for may annual coffee party. A usual i will serve seven different kinds of cookies.


  • Applevaka

    Bakade en Apple-kaka till min Apple-vaka.


  • Bakafton


    — Post From My iPhone

    Location:Katarina Bangata,,Sverige


  • Hålkakor

    Hålkakor med rågmjöl och Manitoba Cream
    Hålkakor med rågmjöl och Manitoba Cream

    Igår kväll bakade jag hålkakor med grovt rågmjöl och Manitoba Cream ackompanjerad av Elvis. Hur gör man för att de sista bröden inte ska bli överjästa?


  • Bakdag

    Idag hade jag en bakdag och bakade tre olika sorters bröd.