Skåpet

I södra kammaren (sovrummet) har det inte hänt så mycket i sommar. Men en del små saker har gjort att det känns mer färdigt. Först och främst flyttade vi sängen till södra väggen, en mycket bättre placering där man kan se solen gå ned genom västfönstret. Där sängen stod ställde vi istället ett klädskåp som följde med huset. Det behövdes dock skuras och luftas för att få bort röklukten. Skåpet har en historia i sig då Idas farfar berättade att det var hans far som byggt det. När hans mor sedan flyttade till Jeppo tog hon skåpet med som i ett senare tillfälle gavs bort till Selma i Nybondas. Nu har det alltså åter kommit till släkten och pryder vårt sovrum.

Andra saker som hänt i kammaren är att taklisterna har blivit uppsatta och vi har fått ett vitrinskåp av Idas faster där vi även förvarar finservisen vi fått av henne i väntan på att köket ska bli klart.

Mitt gamla skrivbord som jag köpt i Malmö för många år sedan har även det hamnat inne i sovrummet. Det kommer nog att få flytta ut så snart vi har fler rum klara, men passar ganska bra där det står framför köksdörren.