Framtidens ytterdörr

Nuvarande ytterdörr
Nuvarande ytterdörr
En av de saker som diskuterat mycket och som börjar kännas aktuellt nu när utsidan av huset ser allt fin finare ut är ytterdörr. Vi vill inte ha en nyproducerad av flera olika skäl. Först och främst så skulle en modern dörr i gammal stil inte passa och är väldigt dyr. Dessutom skulle vi betala en massa pengar för en välisolerad dörr när det vinden blåser rakt igenom den isolerade väggen som endast består av locklistpanel. Helst ville jag ha en döbattang, dubbeldörrar,


Fin ytterdörr
Fina ytterdörrar.

Ytterdörrar är något av det svåraste att hitta begagnad eftersom det är något av det sista man vill bli av med på ett hus. Så har man sålt dörren är det ofta dags att riva huset. Det här huset på bilden har jag sneglat på då det har väldigt fina dörrar och sådana vi vill ha, men det kan vara känsligt att fråga om ett hus ska rivas.


Framtidens ytterdörr
Framtidens ytterdörr

Men som vanligt med vårt hus  så dyker det helt plötsligt upp ett bra alternativ. Den här gången var det vår granne Viking, tillika snickare som nämnde att han hade ett par dörrar som vi kunde få köpa. Dörrarna har den exakta bredden men är bara 184 cm hög, men i samma deal fick vi förhöjning och handbygd dörrkarm till. Så det kommer bli den finaste dörren i byn tror jag :D. I vår ska vi nog få dem på plats.