Min första minnesvärda burgare var vid piren i Sandown sommaren -95. Jag vet inte om det var för att det var mitt första äventyr själv, 15 år och utan föräldrar, som gjorde att den smakade så bra. Men jag minns den som underbart god och den följdes ganska snart av den värsta som jag ätit. Det var på båten mellan Dover och Calaise och burgaren smakade lever.

Några år senare så hamnade jag på Vipsgrillen i Nyköping och åt deras Hawaii-burgare, ett exotiskt inslag i Nyköpings raggarhak. Vi åkte dit i min (mina föräldrars) 240 automat och låtsades smälta in bland folket. Jag tror att raggarna hade lika roligt åt oss som vi hade åt dem.

När jag flyttade till Malmö brukade jag åka och festa på studentnationerna i Lund. Oftast sov jag över hos min vän Gustav som hade en lya nära Max i Lund. Dagen efter var det underbart att strax efter lunch ta den korta promenaden till Max, köpa ett Ultimate cheese-mål och gå tillbaka till lägenheten och slöa. Charmen försvann sedan när Max kom till Malmö.

Sedan många år har jag slutat äta kött. Jag kan inte påstå att jag saknar det, men inte heller att jag har hittat så många veg-burgare som varit speciellt bra. Framförallt inte på lokal och framförallt inte i Finland. Men Cindys i Nykarleby har den bästa vegburgaren jag ätit. Vilken lyx att ett sådant ställe öppnat så nära vårt hus i Jeppo. Jag funderade först på om det var Finlands bästa burgare, sen på om det var Nordens bästa, men det är kanske världens bästa. Nu äter vi där flera gånger varje besök i Österbotten.

IMG_2337