Utgrävning på vinden

Det blev inte så mycket gjort på huset under julledigheten. Jag lossade dock taklisterna i köket för att förbereda för tvättning och målning av taket. Jag tog även ner skåpet intill spisen. Föga förvånande och lite tråkigt var det dock när jag satta kofoten mot taket och for rakt igenom. Jag tog ett kvastskaft och stötte mot taket och kunde genom hålet som uppstod plocka ut det på vinden. Den gamla takläckan hade fått innertaket att ruttna. Efter lite utgrävningar på vinden kunde jag identifiera det skadade området till 30 x 50 cm. Jag kommer att lämna det som det är, förstärka lite runt om och sätta  en fris av lite bredare brädor runt hela kökstaket som kommer täcka de ruttna delarna. Då slipper jag lappa taket och det kommer förhoppningsvis se ut som det var tänkt så från början.