Nästa stora projekt i huset är att få till ett kök. Det är södra köket som vi kommer att använda, det norra har ju blivit en del av stora salen där. Så golvet i norra salen var klart och masoniten på så tömde vi köket från de sista sakerna och materialet som stod där. Som under hela projektet så har vi även denna gången haft tur. Idas fasters lägenhet i Jakobstad skulle genomgå ett större stambyte och hon skulle passa på att byta ut sitt kök. Jag tycker det är lite synd att byta ut ett så fint kök och jag vet att det var ett svårt beslut, men det kommer väl till pass hos oss.

Det var mycket slitsamt att bära ner köket av massivt trä för fyra trappor utan hiss och svärföräldrar och faster fick slita hårt. Det blev flera lass med kök som for tillbaka till Jeppo och bars in.

Köksdelarna passade perfekt där jag tänkt att de ska stå. I vår kommer vi att öppna upp för en dubbeldörr i västra köksväggen in till gamla farstun. Vatten, el och avlopp ska in, skåpen ska målas och jag ska bygga skafferi, sittbänk i pärlspont. Jag tror det kommer att bli jättefint och återkommer med skiss på det. Nu längtar jag tills jag kan sätta igång.