Fetivalområdet på Hultsfred 2005

Under många år var jag en hängiven Hultsfredsfestival-besökare. Första året jag åkte dit var -97, då kostade biljetten 650 kr, vilket var lika mycket som studiebidraget för gymnasieelever. Sen var jag där 1999, 2000, 2004, 2005, 2006 och 2013. Sista året när festivalen var i Stoxa var en besvikelse. Ingen som helst festivalkänlsa infann sig, och det blir nog inte fler gånger. De flesta av åren jobbade jag som fotograf för Rockparty eller någon tidning.

2005 fick jag tillfället att dokumentera festivalen från ett lite sportflygplan under en kväll. Jag bestämde mig för att köra i RAW-format med min gamla Canon EOS 10d, en operation som slöar ner kameran något oerhört  i och med att den buffar nedladdningen till kortet så kan man inte byta till jpg utan att vänta någon minut (samma misstag gjorde jag när jag skulle fotografera Ciccolina för Lundagård).  Det och den begränsade flygtiden med solens nedgång i antågande gjorde att det var ett stressigt uppdrag.  Men så här i efterhand så är jag glad att jag gjorde det eftersom 10d inte levererar någon toppkvalitet. Häromdagen hittade jag bilderna, så här blev de bästa.