Fönsterrenovering på Skånska Gruvan

I lördags gick jag på fönsterrenoveringskurs på Skansen. Det var lärorikt, trots att jag var lite mer erfaren än övriga deltagare.  Jag har ju läst en massa böcker och även kittat ett par fönster, något som underlättade. Det känns framförallt skönt att få lite praktiska tips och lite av lärdomarna bekräftade. Några av de saker jag lärde mig så var tipset att använda krita för att rengöra glaset samt att det är onödigt att lägga en kittfals. Jag fick även veta att jag kanske har gjort fel när jag varmoljade bågarna då oljan kan börja tränga ut ur träet när solen ligger på och därmed få färgen att lossna. Men det får sommaren utvisa.

Kursen avslutades med en rundtur på Skansen, men det var snöblandat regn och blåste hårt. Det kan vara anledningen till att jag nu ligger hemma med hosta.