TRENDnet TEW 715APO N150 Wireless Outdoor PoE Access Point
TRENDnet TEW 715APO N150 Wireless Outdoor PoE Access Point
TRENDnet TEW 715APO N150 Wireless Outdoor PoE Access Point

Jag har försökt under våren och sommaren att få internet i vår stuga. Tanken är att vi ska låna nät från svärföräldrarna eftersom det inte är realistiskt att betala installation och abonnemang för eget nät som används högst två månader om året. I påskas försökte jag med en utomhusrouter (TRENDnet TEW 715APO N150 Wireless Outdoor PoE Access Point) för att köra trådlöst de cirka hundra meter mellan husen. I somras hade jag införskaffat en till för att förstärka signalen. Men mottagningen blev för dålig eftersom det är för mycket träd mellan husen. Ska jag då investera i två antenner och lägga ut ännu mer pengar på att det kanske funkar? På Tjärö frågade jag den personen som var ansvarig för nätet där hur jag ska göra. Svaret blev som jag befarade: Dra kabel. Så det är väl det som återstår. Problemet är fortfarande skogen mellan husen och att vi inte äger marken mellan husen. Men jag får kanske gräva ner en kabel eller låta den ligga på marken till en början. Eftersom elledningen ska grävas ner så småningom så kanske man ordna så att det grävs några meter extra eller så att vi kan få en bit grävd. Jag har tittat ut en gel-fylld kabel för utomhusbruk som skulle passa bra. Det skulle ju kännas helt rätt att ha internet innan vi har vatten, el och avlopp installerat i huset, en skön kontrast mellan det gamla och det nya. Dessutom så skulle det underlätta om jag ska jobba på distans om jag kan sitta ostört i vår stuga när det är fullt av folk i svärföräldrarnas.