Humlen utanför entrén

Det tog en vecka och gick åt ca 75 liter färg. Nu är huset rödfärgat och det gör stor skillnad. Det som har gjort att det tagit extra tid är att vi har tagit ner nästan alla fönsterfoder för skrapning och målning. Dessvärre hittade vi lite negativa överraskningar bakom fodret. På ena fönstret i norrändan var det ruttet ovanför och under och i köket i norra änden var det fortfarande fuktigt ovanför fönsterkarmen. Fukten kom från det trasiga vindsfönstret och har gått genom väggen ner. Stora delar av timret i vindsväggen är ganska ruttet. Men det har torkat ner till 2 decimeter ovanför köksfönstret sedan taket lagades. Inga saker som inte går att fixa. Vi har även gjort första varvet vitfärg på vindskivorna. Med tanke på vädret så verkar det som om det blir inomhusarbete nästa vecka.