Jag kom inte så långt i boken sist.

Min längsta semester är slut. Fyra veckor byggnadsvård och renovering har kommit till sin ända och första dagen på jobbet har varit ett faktum. Jag trodde vi skulle kommit lite längre, men hade inte förväntat mig att vi skulle få så mycket gjort. Vädret har i och för sig gjort sitt. Den österbottniska sommaren har varit kallare än vanligt, något som gjort det ok att kroppsarbeta. Men vi skulle inte kommit så långt utan alla hjälp av släkten i allmänhet och Idas föräldrar i synnerhet som hjälpt till med målning, skrapning, snickeri, stöd och uppmuntran. Det kommer att komma lite inlägg från projektet senare när jag har skrivit lite mer om vad som hänt. Ida och Valter är kvar i Finland i några dagar, så det är lite tomt här.

Nu har jag i alla fall gjort första arbetsdagen och försöker intensivt förlänga semesterkänslan. Vår blomvakt har gjort ett bra jobb och hela balkongen prunkar. Den första tomaten har mognat och ruttnat. Jag har tagit mig ett glas 10-årigt portvin som jag fått i present och njutit av den i den ljumma julikvällen.