Vägen upp mot vårt hus.

Häromdagen pratade vi med mina svärföräldrar om målningen av huset. Svärfar är snäll och ska börja grundmåla de nya trädelarna. Jag har funderat mycket på val av färg. Det är ett litet problem att ha ett hus i ett land där jag inte förstår det mest använda språket. Jag har ingen koll på färg- och byggbutiker i Finland och hemsidorna är på finska. Men jag har hittat Lundagård och de verkar ha det mesta som kan behövas vid byggnadsvård. Men så vill jag ju inte att svärföräldrarna ska behöva åka en massa extra när de hjälper till så mycket ändå. Klart är i alla fall att vi ska använda linoljefärg för att måla det knutar, fönster etc. Så var de köper färgen får de välja själva. Huset verkar aldrig ha målats med några plastfärger och naturen har gjort sitt med förarbetet, så det bör gå hyffsat enkelt att måla. Men mycket att göra med att laga bottenstycken och trädelar som ålder och väder har gjort sitt med.

Annars pratade vi en del om vad som händer i trädgården nu. Vi vet ju inte riktigt vad som finns där och vad som kommer upp när vi börjar röja i den. Det vi vet är att det finns rabarber, äpplen och för mycket hallonsnår. Jag önskar att jag kunde vara där nu och se alla syrener som står i full blom, men vi har fått fina bilder på hur det ser ut nu. Nu är det bara 24 dagar kvar tills vi tar båten kan vara där en månad.


Foto: Jan-Ola Wistbacka