Nio lager tapet

Under rivningsarbetet har vi hittat många tapetlager och vackra gamla tapeter. Ett beslut vi tagit är ju att ta bort masoniten (som var fuktskadad och bucklig på många ställen) och därmed så måste vi riva bort många lager tapet. Jag har tänkt att vi lägger in bitar med så många lager som möjligt under det nya ytskiktet så att kommande generationer kan se hur det har sett ut tidigare. Vi har inte kommit fram till vad vi ska ha för ytskikt än, men just nu lutar det åt skivor av linfiber som tapetseras med lumppapp och sedan måla med linoljefärg. Då kan vi lägga tapetbitar under linskivorna utan att det syns utifrån och får dessutom ett jämnt underlag. När vi sedan känner att vi har råd och tid kan vi tapetsera med finare tapet ovanpå. Alternativt är att vi tapetserar direkt om vi kan komma överens om en tapet som vi båda gillar och har råd med.