Kylfrys
Köket
Köket

I förra veckan köpte jag två skålar till Valter bara för att de passade så bra i vårt kök (och för att jag behövde ett par till kontoret). Jag insåg att jag verkligen trivs i vårt retrokök och att jag tycker att det blivit så fint som jag vill ha det. Jag skrev för några år sen om köksinspiration när vi var nyinflyttade och köket har blivit bättre än så.

Det som vi gjort sedan vi flyttade in är att vi bytt från kyl till en kylfrys som jag byggde in i ett skåp. Det krävde att vi lät tillverka en dörr, men bra blev det. Dessutom kunde vi behålla de fina funkislådorna under och de fina handtagen.

Jag har alltid velat ha ett rutigt köksgolv så när vi bestämde att vi skulle byta ut det gamla så blev det en schackrutigt linoleummatta. Den passar fint till originalinredningen.

En annan sak som vi har velat ha sedan vi flyttade in är diskmaskin. Det är verkligen en befrielse. Kräsen som jag är så ville jag bygga in den med. Det var dock krångligare. Där vi kunde ha den var det ett skåp som var 35cm och minsta maskinen är 45cm bred. Men jag hittade en snickare (hos min frisör faktiskt…) som hjälpte till att bredda öppningen och minska luckorna på sopskåpet bredvid. Efter en tur med elektriker, för hög maskin och lustiga installatörer fick vi den till slut på plats. Sen köpte jag en skiva som jag målade och satte på handtaget från skåpet. Jag blev ganska nöjd faktiskt.

Jag befarar att vi inom en snar framtid kommer att byta spis. Den fungerar fortfarande, men verkar sjunga på sista versen. Men den får fungera så länge den vill, man ska ju inte byta sådant som inte ät trasigt.