Wistbacka

Nu börjar det närma sig. Det är nu bara en vecka kvar till jag ska göra praktik av all teori. Efter att ha läst många böcker och alla nummer av Gård och torp från senaste året så känner jag att det är dags att börja. Nu har jag även gått med i Byggnadsvårdsföreningen och får således tidskriften Byggnadskultur 4 ggr om året. Det första numret bör dyka upp i morgon. Nästa fredag åker vi till Österbotten och Jeppo och börjar och jag ska jobba på distans i ett par dagar för att kunna vara där lite längre. Jag har även beställt en utomhusrouter med en extra antenn som bör ha dykt upp idag som ska klara att arbeta i -30º-40º. Så förhoppningsvis ska vi ha internet i stugan innan vi börjar renoveringen…

 

De här böckerna har jag plöjt igenom:

 1. Stora boken om byggnadsvård av Göran Gudmundsson
 2. Invändig renovering av Göran Gudmundsson
 3. Utvändig renovering av Göran Gudmundsson
 4. Värmen i gamla hus av Göran Gudmundsson
 5. Tips och råd om byggnadsvårdav Göran Gudmundsson
 6. Så renoveras torp och gårdar av Ove Hidemark, Elisabet Stavenow-Hidemark, Göran Söderström, Axel Unnerbäck
 7. Gamla fönster : renovera, restaurera och underhålla av Eva Stenbacka, Alf Stenbacka
 8. Fönster & dörrar på äldre hus av Liselotte Jarnerup Nilsson
 9. Fönster av Antell Olof
 10. Hantverket i gamla hus
 11. Trähus : En Handbok – en handbokav Andreas Af Malmborg, Johan Månsson
 12. Vårda och renovera trähus av Sören Thurell
 13. Österbottengården, handbok för renovering (1978) E. Härö, P. Kaila
 14. Energiboken av Jonas Holmberg, Anders Franzén, Mikael Söderström Rosén, Paul Hansson, Varis Bokalders, Håkan Nilsson, Mats Sandberg, Bengt Adolfi, Gustaf Leijonhufvud, Tor Broström, Laila Reppen, Cecilia Björk, Stephan Fickler, Björn Ohlén