byggnadsvård
byggnadsvård
Vårt vackra ruckel. Foto: Jan-Ola Wistbacka

Nu börjar det hända saker. Jag fick precis ett e-post från svärfar med rapport från huset. Den 12 februari var Tom och hans bror Karl-Erik och tittade på huset och det planerades en del och mättes upp för byggnadsställningar. Bockar av trä kommer att tillverkas till större delen i Nykarleby Spåntaks lokal i Forsby utanför Nykarleby, varefter de kommer att transporteras till huset och ställningar konstrueras. Mina stackars svärföräldrar har fått slita för att röja snö och annat för att få plats med virke och ställningar. Den gamla takbeläggningen kommer att transporteras bort med traktor och släp som vi får låna av Idas farmors bror. Svärfar har även varit i kontakt med det lokala elbolaget för att få igång el till bygget och Tom räknar med att kunna sätta igång någon gång nästa vecka. Det känns bra att ha en bra projektledare i form av Tom och bra svärföräldrar som kan sköta det praktiska tills vi kommer. Det kliar mycket i fingrarna och jag lånade fyra böcker till om byggnadsvård i fredags, varav jag har läst tre och en halv. Sen ska jag ta en paus i ämnet, åtminstone till nästa Gård och Torp kommer.

Foto: Jan-Ola Wistbacka